torsdag 18 december 2008

Bakstuga inför jul

Igår vad bakstuga här hemma. Jag bakade 2 omgångar med cupcakes som jag ska bjuda på i skolan imorgon och provade att för första gången göra brända mandlar. Enkelare julgodis får man leta efter och ändå så är det otroligt smarrigt!
Vi tillagade också vår alldeles egna första julskinka. Det var kanske ett större påhitt än vad vi trott... Vi hittade en julskinka på en tysk/skandinavisk delikatessaffär för några dagar sen. Delikatess-farbrorn ville kränga på oss en 7,5 kg skinka, men vi lyckades undvika den och gick istället därifrån med en som vägde 3,5 kg. Skinkan hade legat i saltlake, så igår fick vi först baka den i ugnen för att sedan grilljera. Det tog tid minsann! Brödskivor skulle torkas i ugnen för att få brödsmulor till grilljering, svålen skulle skäras bort (blä!) och på samma gång fick inte temperaturen överstiga 75 grader. Puh!
Så här dagen efter tycker nog både Jon och jag att det var värt det ändå. Imorse åt vi nämligen varsin skinkmacka till frukost! Mums!


Brända mandlar


Grilljera mera!

4 kommentarer:

andronikus sa...

Momsi Momsi :-D Fräckt att ni var tvungen att göra eget ströbröd till skinkan :-)

Emma och Jon sa...

Haha, ja kanske, nödvändigt om inte annat! Mina tummar är fortfarande röda och ömma efter allt smulande. Torkade brödskivor kan vara väldigt hårda =(
//Emma

Kristin sa...

GRATTIS till körkortet!!!

Ikväll kommer petter & maja & oskar och tim och mormor är ju här så ikväll blire hovidsmiddag. Synd att ni barn inte var här.. Hörde att ni ämtligen skaffat kamera, nu kan vi skajpa, nu fattas bara teleportmongol12

Jon sa...

Tack - vi är glada som små lämmlar!

/J