onsdag 24 februari 2010

Semlebak

Att det var fettisdag häromveckan i Sverige är svårt att missa även i Kanada. Svenska tidningar fylls med artiklar som "Bäst i test - vi har hittat godaste semlan" och "Så här bakar du dina egna semlor" och på facebook uppdaterar alla sina statusar med hur många semlor de ätit och beskriver utförligt hur förbaskat gott det var. Jättekul tycker vi som inte kan få tag på semlor här borta (var det någon som missade ironin?).

Så i söndagskväll, inför hockeymatchen mellan Sverige och Finland, satte jag på ugnen och bestämde mig för att göra egna semlor och mandelmassa. Jon dök upp när själva konstruktionsarbetet av semlorna skulle börja och hjälpte till med vispgrädden och dokumenterandet av bakningen. Så här såg det ut:


- Hej och välkomna till matrutan!


The king of vispgrädde


Voilà - resultatet blev inte så dumt!

Jon tyckte det var bland de godaste semlor han ätit. Om inte annat hjälpte sockret oss att hålla oss vakna genom hela hockeymatchen. Heja Sverige!

Emma

Inga kommentarer: